Pages Menu
Categories Menu

Posted in Dania główne | brak komentarzy

Kotlety z selera

Kotlety z selera

Jeśli masz już dość monotonnego menu wypełnionego mięsem, spróbuj wegetariańskich kotlecików z selera. Przyrządza się je niezwykle szybko i łatwo, a smakują naprawdę wybornie. Kotlety z selera można podawać zarówno z ziemniakami i ulubioną surówką jak i zjeść jak samodzielny posiłek.

Kotlety z selera – składniki:

  • duży seler
  • bułka tarta
  • jajka (1 szt.)
  • sól
  • olej

Kotlety z selera – sposób przygotowania:

  1. Seler myjemy i obieramy. Następnie kroimy na plasterki grubości ok. 1 cm. Kotlety z selera
  2. Plastry selera gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok.5-8 minut. Kotlety z selera
  3. Następnie panierujemy kotlety w jajku i bułce tartej i smażymy na złoto z obu stron. Kotlety z selera
Podziel się przepisem!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oblicz * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.