Pages Menu
Categories Menu

Posted in Koktajle, Przepisy kulinarne | brak komentarzy

Mango lassi

Mango lassi

Mango lassi to idealny indyjski napój zarówno na ciepłe dni, ale także kiedy w zimie chcemy poczuć odrobinę egzotyki. Koktajl jest idealny na śniadanie czy pożywny podwieczorek.

Składniki na mango lassi:

  • 2 dojrzałe mango (powinne
  • jogurt grecki (ewentualnie naturalny) – 1 kubek
  • wiórki kokosowe – 1 łyżka
  • mleko – 3-4 łyżki

Mango lassi – sposób przygotowania:

  1.  Mango obieramy, usuwamy pestkę ze środka i kroimy na mniejsze kawałki.
  2. Dodajemy duży kubek jogurtu greckiego, wiórki kokosowe, mleko i blendujemy na gładki koktajl.

Uwaga: Można dodać również odrobinę miodu, jeśli nasze mango lassi jest mało słodkie.

mango-lassi

Podziel się przepisem!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oblicz * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.